T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
ARDAHAN DEVLET HASTANESİ
SAĞLIK KURULU İŞLEMLERİ
Sağlık Kurulu işlemleri; 4 Mayıs 2005 tarihli resmi gazetede değişikliği yayınlanarak yürürlüğe giren Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğine ve 21.01.2021 tarih ve 23642684-0)0.99-133 sayılı Makam Olur’u ile aynı tarihte yürürlüğe konulan Sağlık Raporları Usul ve Esasları hakkında Yönergesine göre düzenlenmektedir.
Hastanemize ait 0478 211- 30 44/28 21/ 35 00/29 09/ 54 48 numaralarından herhangi birini arayarak 1150 (Sağlık Kurulu Birimi) dahili numaraya bağlanıp Sağlık Kurulu randevunuzu alınız. Randevu saatinizden 10 dakika önce Sağlık Kurulu Birimimizde bulununuz.
Randevu aldıktan sonra müracaatlar, Sağlık Kurulu birimine bizzat kişi tarafından ya da birinci derece yakını ile birlikte (anne, baba, eş, kardeş ) kimlik aslı ile yapılacaktır.
• Sağlık Kurulu Rapor başvuruları Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri alınmaktadır.
• Her türlü Sağlık Kurulu Rapor işlemleri için randevu sistemi ile çalışılmakta olup randevular sınırlı sayıda kontenjan ile verilir.
• Sağlık Kurulu Toplantısı Çarşamba günleri saat 12.45’dedir.
• Dilekçenizi veya resmi yazınızı Zemin Kat İdare-Evrak Kayıt Biriminden kayıt ettiriniz.
• Müracaat eden hastalarımıza muayene fişleri verilir ve muayeneye sevk edilir. Muayenelerini bitirenler sağlık kurulumuza evraklarını en geç bir hafta içinde teslim edeceklerdir.
• Muayenesini bitiren hastalarımıza sağlık kurulumuzdan bilgi verilecektir.
• Onkoloji hastalığı olan hastaların engelli sağlık kurulu raporu için tedavi ve takipli olduğu hastaneye başvurmaları ya da hastalığın evresini belirtir durum bildirir raporu ve patoloji evraklarıyla birlikte (aslı ya da aslı gibidir onaylı) başvurmaları gerekmektedir.
• Engelli sağlık kurulu raporu almak için sağlık kurulumuza müracaat sırasında hastalığınızla ilgi başka kurumlardan alınmış (epikriz, ameliyat notu, MR vb. raporlar, kan ve idrar tahlilleri, ilaç kullanım raporu vs.) tıbbi belgelerin aslı gibidir onaylı olması gerekmektedir.
• Engelli haklarından faydalanmak üzere talep edilen sağlık kurulu rapor ücreti, raporda herhangi bir engel oranı çıkmaması durumunda kişi tarafından ödenecektir.
• E-Rapor olarak düzenlenen Engelli/ÇÖZGER Raporlarınızı https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e-imzali-eriskinler-icin-engellilik-saglik-kurulu-raporlari-sorgulama ve https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e-imzali-cocuk-ozel-gereksinim-raporlari-sorgulama ekranlarından çıktı olarak alabilirsiniz.
• Terör Kaza ve yaralanmaya bağlı durum bildirir rapor talepleriniz için ilgili sigorta şirketince hastanemize sevk edilen resmi üst yazınızla müracaat edebilirsiniz.
• ÇÖZGER Raporlarında hastanın rahatsızlığı bulunan branşa/branşlara muayenesi yapıldıktan sonra ilgili branş/branşların ÇÖZGER Raporu düzenlenmesi kararına varması durumunda Sağlık Kuruluna yapılacak yönlendirme doğrultusunda randevu verilir. Yönlendirme Formu almadan ÇÖZGER Raporlarına randevu verilmez.
• ÇÖZGER Rapor başvurusunda Yönlendirme Formu alındıktan sonra hastalarımızın muayeneye gönderildiği branşlar; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Hastalıkları, KBB, Genel Cerrahi, Nöroloji, Fizik Tedavi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıklarıdır.
• Erişkin Engelli Sağlık Kurulu Rapor başvurularında hastalarımızın muayene için gönderildiği branşlar; İç Hastalıkları, Göz Hastalıkları, KBB, Genel Cerrahi, Nöroloji, Fizik Tedavi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji ve Göğüs Hastalıklarıdır.
• Engelli Sağlık Kurulu/ÇÖZGER Rapor sonuçları, hasta heyete girdikten sonra imza eksiği ya da doktor izinleri de dikkate alınarak yasal süre olan 20 iş günü içerisinde (ÇÖZGER Raporları 1. Derecedeki yakınına, Engelli Sağlık Kurulu Raporları hastaya veya 1. derecedeki yakınına imza karşılığında) teslim edilmektedir.
• Sağlık kurulu raporu için resmi yazınız var ise; evrakınızın, kurum kaydı ve sevki yapıldıktan sonra sağlık kuruluna müracaat etmeniz gerekmektedir.
• Malulen Emeklilik için gerekli olan Sağlık Kurulu Rapor işlemleri kurumsal müracaat ile yapılmakta olup ilgili kurumdan hastanemize sevk edilen resmi üst yazınız ile randevu almanız gerekmektedir. Düzenlenen rapor resmi yazı kanalıyla ilgili kuruma gönderilecektir.
• Özel amaçlı sağlık kurulu raporları; İşe giriş, silah ruhsatı, huzur evi bakım evi (bireysel başvurular), özel güvenlik (silahlı-silahsız), durum bildirir, yurt dışı, vasi tayini raporlarında ücret talep edilmektedir.
• Gazilerin (sadece gazinin kendisi), şehit dul ve yetimlerin ( şehidin eş ve çocukları) talep ettikleri her türlü sağlık raporlarından ücret talep edilmeyecektir.
• Engelliler tarafından talep edilen silah ruhsatı, ehliyet raporları ve ÖTV indirimli araç için gerekli raporlardan ücret talep edilecektir.
• Öğrencilerin halen aktif öğrenci olduğuna dair belge ile gelmesi halinde (e-devlet çıktısı olmalı) öğrencilikle ilgili yurda kayıt, staj ve eğitim için talep edilen raporlarından ücret talep edilmezken ehliyet, silah ruhsatı gibi raporlar için ücret talep edilecektir.
• Adalet Bakanlığı’nın 03.02.2016 tarih ve 90951161/869-04/65-E.83477 sayılı “Vasi Tayinin ve Özel Durumu Belirtir Rapor Bedelleri” konulu yazısı gereği; “Başsavcılıklarca ve mahkemelerce talep edilen vasi tayini davalarında düzenlenecek sağlık kurulu raporu, trafik kazaları maluliyet tespit raporu, engelli raporu, cezanın tehiri için gerekli raporlar gibi durum belirtir rapor bedelleri ile bu durumların tespitine yönelik yapılan işlem bedellerinin Başsavcılığın 03.5.7 yargılama giderleri tertibinden ödenmesi” gerekmektedir. Maddesi gereğince bu tür raporlardan ücret talep edilmeyecektir.
• 3 Hekim Tıbbi Malzeme ve Tek tabip raporları için ilgili polikliniğe başvurulmalıdır. Poliklinik muayenesi sonrası sağlık kuruluna sevk edilmeniz halinde ( E-rapor olarak düzenlenenler hariç) Tek hekim raporları, Tıbbi Malzeme vb. Raporlar için uzman hekim tarafından kaşeli ve imzalı olarak reçete kağıdına yazıldıktan sonra raporlaştırma için Sağlık Kurulu Birimimize müracaatınız gerekmektedir.
• Kaybettiğiniz sağlık kurulu raporlarınız için dilekçenizle Sağlık Kurulu birimimizden aslı gibidir talebinde bulunabilirisiniz. E-rapor olarak düzenlenen Erişkin Engelli/ÇÖZGER Sağlık Kurulu Raporlarınızı e-devlet üzerinden görebilir ve yazdırabilirsiniz.
Müracaat İçin Gerekli Evraklar:
Dilekçe ya da Resmi üst yazı,
Nüfus cüzdan fotokopisi( 1 Adet ) ve aslı,
Erişkin Engelli/ÇÖZGER Sağlık Kurulu Raporları için dosya (kırmızı/mavi),
Fotoğraf Sağlık Kurulu Birimimizde çekilmektedir.
Erişkinler için Engelli Sağlık Kurulu Rapor Türleri
1.Engelli Bakım Hizmetlerinden Faydalanmak için, 2.Özürlü Kimliği, 3. 2022 Maaş, 4.Engelli işe giriş, 5.Engelli İndirimi (193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunun 31. maddesi Gereğince, Resmi Üst Yazı Gerekir ), 6.Özel Tertibatlı Araç (Ücretli ), 7.ÖTV, KDV, MTV İndiriminden Faydalanmak İçin (Ücretli )
*** Erişkinler için Terör, Kaza ve yaralanmaya bağlı durum bildirir raporu (ilgili sigorta şirketince hastanemize sevk edilen resmi yazı ile müracaat)
Sağlık Kurulu Rapor Türleri
1.Silah Ruhsatı Raporu (ücretli)
2.Silahlı/Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur Raporu (ücretli)
3.Durum Bildirir Raporları
4.İşe Giriş Raporu (ücretli)
5.Devlet Memuru Olur Raporu (ücretli)
6.İnfaz Koruma Memuru Olur Raporu
7.Öğretmen Atama Raporu (ücretli)
8.Evlat Edinme Raporu (ücretli)
9.Huzurevi / Yaşlı bakım merkezinde kalma Raporu (ücretli)
10.Yurt dışında çalışmak/ okumak için gerekli Rapor (ücretli)
11.Türk Vatandaşlığına geçebilme Raporu (ücretli)
12.Okul Kaydı /Staj YapabilirRaporu (ücretli, e-devlet aktif öğrenci belgesi ile başvurular ücretsiz)
13.Vasi Tayini Raporu
14. Sağlık Mazeret Tayini Raporu (ücretli)
15. Köy Korucusu Olur Raporu (ücretli)
16. Tek Hekim Sağlık Raporu (ücretli)
17. Sürücü Raporu Tek Hekim (ücretli)
18. Sürücü Raporu İki Hekim (ücretli)
19. Sürücü Raporu üç ve daha fazla Hekim (ücretli)
T.S.K. SAĞLIK KURULU RAPORLARI
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve TSK Sağlık Yönergesi kapsamında işlemler yürütülmektedir. (Askerlik Muayene İşlemi/Askeri Birliklerde/Komutanlıklarda Er rütbesindeki askerlerin Askerliğe Elverişli olup olmadığı hakkında Rapo/Askeri Birliklerden/Komutanlıklarda aktif olarak görev yapan TSK Personelinin Sözleşme Yenileme/Periyodik Muayene vb. Sağlık Kurulu Rapor/TSK Atamaya Esas Sağlık Kurulu Rapor işlemlerinden ücret talep edilmeyecektir.) Bu minvaldeki Sağlık Kurulu Raporlarının düzenlenebilmesi için resmi üst yazı gerekli olup randevu almanız durumunda Sağlık Kurulu Rapor işlemleri başlatılacaktır.)
*** TSK Atamaya Esas Sağlık Kurulu Raporu TSK Personeline ücretsiz iken 1. Derece yakını için ücretlidir. (Ücretli)
EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK KURULU RAPORLARI
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında işlem yapılmaktadır. (Polis Memuru, Bekçi ve Emniyet Mensuplarının tabii olduğu yönetmeliktir. Başvuru resmi üst yazı ile olacağından Sağlık Kurulu Rapor işlemlerinden ücret talep edilmeyecektir.) Bu minvaldeki Sağlık Kurulu Raporlarının düzenlenebilmesi için resmi üst yazı gerekli olup randevu almanız durumunda Sağlık Kurulu Rapor işlemleri başlatılacaktır.)