Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
12 Mayıs 2022

1. Refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilir.
  2. Refakatçı sayısı bir kişiyle sınırlıdır. Birden fazla refakatçi gerektiren durumları doktor hastanın durumuna göre belirlemektedir.
  3.  Kadın servisinde erkek refakatçi kalamaz.
  4. Refakatçiler kendilerine tanımlanmış refakat kartlarını  sürekli takılı tutmak mecburiyetindedir.
  5. Refakatçiler hastane kurallarına uymalıdır. İhlali halinde , ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
  6. Refakatçilerin istirahat edebilmeleri için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını kullanabilirler.
  7. Refakatçiler (hekim, hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
  8. Refakatçiler hastaneye ait eşya, malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılamak mecburiyetindedir.
  9. Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaları hastane dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemeli.
  10. Refakatçiler hastanede tütün ve alkollü madde kullanmaları yasaktır.
  11. Refakatçiler hastaya yiyecek-içecek getirmemeli ,hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek içecek vermemelidir.
  12. Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmamalı, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmemelidir.
  13. Refakatçiler refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirler.
  14. Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidir.
  15. Refakatçilerin; sık sık refakat değişikliğine gitmeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir.
  16. Öneri, teşekkür  ve  şikayetlerinizi “ Hasta Haklarını Birimi” , “dilek – öneri  kutuları” ve WEB sayfamızda  “dilek – öneriler (e-posta)” aracılığı ile iletebilirsiniz.

Hastalarımızın sağlığı bizim için önemlidir.
Lütfen kurallara uyunuz...